Bu Blogda Ara

3 Nisan 2014 Perşembe

Etli Kapuska





















Malzeme:
1 adet orta boy lahana
300 gr kuşbaşı veya kemikli et
2 baş kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı pul biber (acı sevmeyenler tatlı kullanabilirler)
tuz
Yapılışı:
Genişçe bir tencereye yağı koyalım soğanları ince kıyıp hafif soteleyelim sonra etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım ,salça ve pul biberi ilave edip 1 su bardağı suyla etler yumuşayıncaya kadar  kısık ateşte pişirelim.Ayıklanıp yıkanmış lahanayı istediğimiz irilikte doğrayalım ve tencereye ekleyelim üzerine yeterince tuz serpiştirip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.

Not: Kapuska Türk mutfağının güzel yemeklerinden bir tanesidir,yörelere göre farklılık göstererek pişirilebiliyor hatta bazı yörelerde lahana turşusu aynen yukarıda ki tarif gibi pişirliyor  ve ekşi güzel bir yemek oluyor. .Kapuska yaparken acı arnavut biberi kullanabilirsiniz,çok lezzetli yapar yemeği fakat acı sevenler için.

Hiç yorum yok: