Bu Blogda Ara

3 Mart 2014 Pazartesi

Parmesan ve Havuçlu Mücver

Malzeme:
2 adet sakız kabağı
2 adet havuç
100 gr taze kaşar peyniri
1/2 su bardağı parmesan peyniri
1 su bardağı un
1 baş kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2demet nane
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
tuz
kızartmak için  sıvı yağ

Yapılışı:
Kabak,havuç,soğan,taze kaşar peyniri ve parmesan peynirini bir kasenin içerisine rendeleyelim,unu ilave edelim,maydanoz,nane,dereotunu incecik kıyıp ilave edelim, yumurtaları kırıp ilave edelim,karabiber ve yeteri kadar tuz ekleyip iyice karıştıralım.Bir teflon tavanın içerisini iyice yağlayıp,harçtan birer kaşık tavaya koyup üzerinden hafifçe yassıltarak her iki tarafını iyice kıraztalım ve servis yapalım.Afiyet olsun.


Not:: Parmesan ve havucun şahane lezzet kattığı,nefis bir mücver çeşidi,deneyenler mutlaka memnun kalacaktır.

Hiç yorum yok: