Bu Blogda Ara

4 Nisan 2014 Cuma

Elmalı-Tarçınlı Kek


















Malzeme:
1 su bardağı süt
1 su bardağı tereyağ(eritilmiş olara,veya arzu ettiğiniz her hangi bir yağ)
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
3 su bardağı un (azar azar kullanalım, biraz fazla vey az olabilir alışkın olduğunuz kek kıvamını tutturun)
2 elma
1 yemek kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
Önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıntın.
Hamur yoğurma kasesine sütü, yumurtayı koyup mikserle çırpın,şekeri ekleyin tamamen karışıncaya kadar çırpmaya devam edin,şeker tamamen karıştığında yağı ,daha sonra unla beraber kabartma tozunu ekleyip hepsini tam karışıncaya kadar çırpın,en son kabukları soyulup,çekirdek kısmı ayıklanmış ve küçük küçük dilimlenmiş elmaları ve tarçını ilave edip  kaşıkla karıştırın,kek kalıbınızı yağlayın ve kek karışımını kalıba dökün.
     ÖNEMLİ kısmı ! fırınınızın ısısını 160 dereceye düşürün ( kekinizi ilk yirmi dakikasında kapağını hiç açmadan)kekinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin, bir bıçak veya şişi kekin içine batırarak tamamen pişip pişmediğini kontrol edin pişmemişse şiş temiz çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin.Kekiniz piştiğinde fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin soğuyan keki servis tabağına,alın dilimleyerek servis yapın,arzu ederseniz kekin üzerine benim yaptığım gibi hindistan cevizi veya pudra şekeri ekebilirsiniz.Afiyet olsun

Yorum Gönder