Bu Blogda Ara

3 Mart 2014 Pazartesi

Beyaz Şaraplı Balık Buğulama





















Malzeme:
1 kg levrek
1 adet patates
1 baş kuru soğan
1/2 su bardağı beyaz şarap
1/2  demet maydanoz
1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1 limon
1tatlı kaşığı biberiye
1defne yaprağı
1çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tane beyaz biber
1tatlı kaşığı tatlı biber salçası
tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış balıkları dilimliyoruz ve fırın kabına sıralıyoruz,aralarına kabuğu soyulup dilimlenmiş patatesleri yerleştirip,üzerine soğanı halka doğruyoz, üzerine karabiber,beyaz biber,biberiye ve yeteri kadar tuz  serpiştiriyoruz,defne yaprağını da ilave edip,bir limonu dilimler halinde sıralıyoruz ve ince kıyılmış maydanozu serpişrtiriyoruz.Diğer tarafta bir kasede şarap,zeytinyağı,su ve tatlı biber salçasını ıyıce karıştırıp üm malzemenin üzerine gezdiriyoruz.Ve 180- 200 derece fırında patatesler yumşayıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız yemeğimizi servis tabağına ters çevirip sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

 Not.(bu oldukça büyük bir levrekti,fakat sizler arzu ederseniz levrek yerine;lipsos,kırlangıç veya benzeri bir balık kullanabilirsiniz,büyük olması şart değil,küçük balıklarla da yapılabilir)



Yorum Gönder