Bu Blogda Ara

15 Şubat 2014 Cumartesi

Soğanlı Mantar Sote




















Malzeme:
500 gr mantar
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını ve piyaz doğranmış soğanı koyuyoruz ve hafifçe soteliyoruz,salçaları ekleyip çözülünceye kadar kavuruyoruz,üzerine ayıklanmış yıkanmış mantarlarımızı(mantarlar iriyse küçük parçalara bölebiliriz,küçükse bütün olarak da kullanabiliriz)tane karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip ara  sıra karıştırarark pişiriyoruz.Et,tavuk ve makarna yemeklerinin yanında servis ediyoruz.Afiyet olsun. 
Yorum Gönder