Bu Blogda Ara

6 Şubat 2014 Perşembe

Tavuk Paçası













Malzeme:
500 gr tavuk eti
1 küçük kuru soğan
3 yemek kaşığı un
2 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
6- 7 su bardağı tavuk suyu
1/2 limon suyu
1yumurta
Yapılışı:
Önce tavuğu yedi su bardağı bardak su ile  haşlıyoruz ve kullanmak üzere bekletiyoruz.
Tencereye tereyağını koyuyoruz soğanı incecik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz,unu üzerine koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz,dövülmüş tuzu ve sarımsakları  tencereye koyup hemen tavuk suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ekliyoruz, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz,bir yumurta ve limonun suyunu bir kasede çırpıp çorbamızın terbiyesini yapıyoruz en son haşlanmış ve  tiftilmiş tavuk etlerini ekleyip ocaktan alıyoruz, servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


Yorum Gönder