Bu Blogda Ara

6 Şubat 2014 Perşembe

Kestaneli Pilav




Malzeme:
4 su bardağı pirinç
150 gr tereyağı
1 baş kuru soğan
300 gr kestane
1/2 su bardağı kuş üzümü
1/2  su bardağı dolmalık fıstık veya file badem
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatı  kaşığı tuz
1tatlı kaşığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu,hindisuyu veya  etsuyu)

Yapılışı:
Pirinci yıkadıktan sonra derince bir kasenin içerisine koyalım üzerine bir yemek kaşığı tuz ve üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip yarım-bir saat bekletelim.Diğer tarafta tencereye tereyağını koyup soğanı incecik kıyarak kavuralım, haşlandıktan sonra kabukları soyulmuş kestaneleri,üzümü ve dolmalık fıstık veya file bademi ilave edip fıstıklar  hafif sararıncaya kadar tenceredeki tüm malzemeyi kavuralım,üzerine toz şeker,tarçın,yenibahar,tuz ve karabiberi ilave edip dört su bardağı tavuk suyunu da kattıktan sonra kaynamasını sağlayalım ,suyu süzülmüş pirinci de ekleyelim pilav kaynamaya başladığında ocağı kapatmaya yakın kısıp  suyunu çekene kadar pişirelim.Ocağı kapattıktan sonra on dakika dinlendirip tavuk veya hindi eti eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: