1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 su bardağı peynir (eriyebilen tür bir peynir
olabilir taze kaşar veya tulum gibi)
1+1/2 su
tuz
Sosun yapılışı:
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine kremayı
ve suyu ilave edip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Kaynadıktan
sonra biraz koyu bir kıvam alacaktır,bu aşamada rendelenmiş
peyniri,nane ,fesleğen ve tuzu(tadına bakarak ayarlayalım) ilave edelim
ve peynirler eriyinceye kadar kısık ateşte tekrar karıştırarak
pişirelim.Servis tabağına makarnamızı koyup üzerine kremalı peynirli
sosumuzu döküp sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine kremayı
ve suyu ilave edip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder