Bu Blogda Ara

26 Ocak 2014 Pazar

Kremalı Peynirli Sos

Sos Malzemesi:
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 su bardağı peynir (eriyebilen tür bir peynir
olabilir taze kaşar veya tulum gibi)
1+1/2 su
tuz
Sosun yapılışı:
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine  kremayı
ve suyu ilave edip  karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Kaynadıktan sonra biraz koyu bir kıvam alacaktır,bu aşamada rendelenmiş peyniri,nane ,fesleğen ve tuzu(tadına bakarak ayarlayalım) ilave edelim ve peynirler eriyinceye kadar kısık ateşte tekrar karıştırarak pişirelim.Servis tabağına makarnamızı koyup üzerine kremalı peynirli sosumuzu döküp sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: