Bu Blogda Ara

26 Ocak 2014 Pazar

Fesleğen Sosu

Sos Malzemesi:
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı taze fesleğen
2 yemek kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1+1/2 su
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Sosun yapılışı:
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine  kremayı
ve suyu ilave edip  karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Kaynadıktan sonra biraz koyu bir kıvam alacaktır,fesleğeni,karabiberi ve tuzu(tadına bakarak ayarlayalım) ilave edelim  kısık ateşte tekrar karıştırarak pişirelim.Servis tabağına makarnamızı koyup üzerine kremalı  sosumuzu döküp taze fesleğen ve rendelenmiş parmesanla sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: