1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı taze fesleğen
2 yemek kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1+1/2 su
1+1/2 su
1 çay kaşığı karabiber
tuz
tuz
Sosun yapılışı:
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine kremayı
ve suyu ilave edip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Kaynadıktan
sonra biraz koyu bir kıvam alacaktır,fesleğeni,karabiberi ve
tuzu(tadına bakarak ayarlayalım) ilave edelim kısık ateşte tekrar
karıştırarak
pişirelim.Servis tabağına makarnamızı koyup üzerine kremalı
sosumuzu döküp taze fesleğen ve rendelenmiş parmesanla sıcak olarak
servis yapalım.Afiyet olsun.Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine kremayı
ve suyu ilave edip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder