Bu Blogda Ara

5 Aralık 2013 Perşembe

Pandispanya (çikolata dipli)

Malzeme.
5 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 sıcak su (ben bunun yerine sıcak süt kullanıyorum)
1 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Yapılışı:
Yumurtalarımızın sarıları ile beyazlarını ayıralım,önce sarıları,toz şekeri ve ılıktan biraz sıcak su veya sütü çırpma kabına koyup rengi krem rengine dönünceye kadar çırpalım.Sonra yumurta aklarını ve bir çimdik tuzu ilave edip karıştıralım,en son unu ve kabartma tozunu ekleyip tamamen karıştırdıktan sonra 25X25 ölçülerinde bir fırın kabının içine pişirme kağıdı koyalım içine bir su bardağı damla çikolatayı yayıp üzerine pandispanya hamurunu dökelim önce 200 dereceye ayarladığımız soğuk fırına koyup on dakika piştikten sonra dereceyi 160a düşürüp pandispanya kızarıncaya kadar pişirelim(pişme sür
esini fırınınızın performansına göre ayarlayınız,bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).daha sonra pandispanyamızı fırından çıkaralım ve  soğuduktan sonra istediğimiz şekilde kesip servis yapalım.Afiyet olsun.
Yorum Gönder