Bu Blogda Ara

29 Aralık 2013 Pazar

Çavdar ve Tam Buğday Unu Karışık Ekmek-4-



1 +1/2su bardağı  (cup) süt
2 su bardağı(cup) tam buğday unu
1 su bardağı(cup)çavdar unu
3/4 çorba kaşığı (tablespoon) granül veya yaş maya
2/3 çay kaşığı (teaspoon) tuz
1 çay kaşığı (teaspoon) toz şeker

Tüm malzemeyi yukarıdaki sıralamayı takip ederek ekmek pişiricisinin ekmek kabına koyunuz ve 1 nolu programa ayarlayınız üç saat sonra 1 kg lık ekmeğiniz hazır olacaktır.

Not= Arkadaşlar benim ekmek pişiricim yıllar önce ilk çıktığında bir iki alternatifinin dışında çok fazla seçeneğim olmadan aldığım Simbo marka sıradan bir ekmek pişiricisi .Şimdi çok farklı ve işlevsel makinalar var, tarifi ben bendeki makinaya göre veriyorum. Süt yerine su kullanabilirsiniz,.

Yorum Gönder