Malzeme:
1 kg karnabahar
1 kg karnabahar
4 adet havuç
2/4 su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Karnabaharı ve havucu ayıklayıp parçalara bölelim ve yıkayalım .Tencereye bolca su ,bir talı kaşığı tuz koyup kaynatalım, kaynamakta olan suya karnabaharı ve havucu ilave edelim ve dirice haşlayalım.Haşlanmış sebzeleri süzdükten sonra servis tabağına alıp ,ayrı bir kasenin içerisine dövülmüş sarımsak,zeytinyağı ve iki limonun suyunu koyup iyice karıştıralım ve karnabahar, havuç karışımının üzerine gezdirelim.Salatamız hazırdır, afiyet olsun.
2/4 su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Karnabaharı ve havucu ayıklayıp parçalara bölelim ve yıkayalım .Tencereye bolca su ,bir talı kaşığı tuz koyup kaynatalım, kaynamakta olan suya karnabaharı ve havucu ilave edelim ve dirice haşlayalım.Haşlanmış sebzeleri süzdükten sonra servis tabağına alıp ,ayrı bir kasenin içerisine dövülmüş sarımsak,zeytinyağı ve iki limonun suyunu koyup iyice karıştıralım ve karnabahar, havuç karışımının üzerine gezdirelim.Salatamız hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder