1/2galeta unu
tuz
karabiber
tuz
karabiber
kızartmak için:
sıvıyağ
Yapılışı :
Mısır unu ve galetayı derin bir kapta harmanlayalım ve yumurtaları ayrı bir kasede çırpalım.Bagetleri önce un karışımına bulayalım,sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra tekrar un karışımına bulayıp kızgın yağda nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim(tahmini 7-8 dakika) ve sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Mısır unu ve galetayı derin bir kapta harmanlayalım ve yumurtaları ayrı bir kasede çırpalım.Bagetleri önce un karışımına bulayalım,sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra tekrar un karışımına bulayıp kızgın yağda nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim(tahmini 7-8 dakika) ve sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:
1-Bir çok tarifte olduğu gibi,ben önceden bagetleri haşlamıyorum çiğden harca bulayarak fritözde kızartıyorum ve gayet güzel pişiyor bu konuda tereddüt etmeyiniz.
2-Ve galeta ununa ilaveten mısır unu kullanıyorum,yarı yarıya ve sonuç oldukça iyi oluyor,öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder