Bu Blogda Ara

19 Ekim 2013 Cumartesi

Pırasalı-Ispanaklı Omlet

 Malzeme:
250 gr pırasa
250 gr ıspanak
1 baş iri kurusoğan
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı:
Tavaya tereyağını koyuyoruz ve soğanı piyaz doğrayarak hafifçe soteliyoruz,ayıklanmış yıkanmış ve inceceik kıyılmış ıspanakla  pırasayı tavaya ilave ediyoruz,damak tadımıza göre miktar tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar (suyunu salıp çekinceye kadar) kavuruyoruz ,karabiber ile kırmızı pul biberi de ekleyip karıştırıyoruz ve üzerine çırpılmış yumurtalarımızı gezdirip iki tarafını  yumurta kızarıncaya kadar pişiriyoruz(bir tarafı kızardığında uygun bir kapak,tabak veya spatula ile ters çeviriyoruz diğer tarafını da kızartıyoruz) ve servis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun.
Yorum Gönder