Malzeme:
1 kg vişne
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Vişneleri yıkıyoruz ,çekirdeklerini ayıklıyoruz ,derince bir kabın içerisine koyup üzerine
şekeri dökerek bir gece bekletiyoruz.Daha sonra şekerlediğimiz vişneleri tencereye koyup ocakta kaynatıyoruz,kaynadıktan sonra ocağı
kısıp
kıvamının olup olmadığını sık sık kontrol ederek,koyulaşana kadar pişiriyoruz .Ocaktan
almaya yakın içerisine
limon suyunu ilave ediyoruz ve pişirme işlemi bitince kavanozlara
koyup saklıyoruz.
Not. Vişne reçeli aynen diğer basit reçel yapımlarına benzer çilek,ayva ,şeftali gibi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder