Bu Blogda Ara

14 Eylül 2013 Cumartesi

Vişne Reçeli



Malzeme:
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: 
Vişneleri yıkıyoruz ,çekirdeklerini ayıklıyoruz ,derince bir kabın içerisine koyup üzerine şekeri dökerek bir gece bekletiyoruz.Daha sonra şekerlediğimiz vişneleri tencereye koyup ocakta kaynatıyoruz,kaynadıktan sonra ocağı kısıp  kıvamının olup olmadığını sık sık kontrol ederek,koyulaşana kadar pişiriyoruz .Ocaktan almaya yakın içerisine limon suyunu ilave ediyoruz ve pişirme işlemi bitince kavanozlara koyup  saklıyoruz.
Not. Vişne reçeli aynen diğer basit reçel yapımlarına benzer çilek,ayva ,şeftali gibi.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: