Bu Blogda Ara

15 Eylül 2013 Pazar

Supangle

Malzeme:
1+1/2 litre süt
1+1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1/2su bardağı buğday nişastası
1/2 su bardağ kakao
1 yumurta
100 gr bitter çikolata
8 küçük parça kek (bu arzuya bağlı,ben kek koymadan daha çok seviyorum)

Süslemek için:arzuya göre hindistan cevizi,ceviçiçi,damla çikolata vb malzeme.Ben badem şekeri ile süsledim.

Yapılışı:
Sütün bir litresini tencereye koyup şekeri  ilave ederek  ocakta ısınmaya bırakalım,diğer tarafta derince bir kasede un,nişasta,kakao,yumurta ve kalan yarım kilo sütü  iyice çırpalım karıştıralım,ısınmakta olan süte karıştırarak ekleyelim supangle koyulaşmaya başladığında bitter çikolatayı ilave edelim ve  homojen bir karışım haline geldiğinde ocaktan alalım.Tatlı kaselerine birer parça kek koyup üzerlerine  sıcak supangleyi eşit şekilde paylaştıralım,üzerini istediğimiz malzeme ile süsleyelim ve soğuduğunda servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: