Bu Blogda Ara

11 Eylül 2013 Çarşamba

Pirinçli (veya bulgurlu) Ispanak


Malzeme:
1 kg ıspanak
1/2 su bardağı pirinç veya bulgur
1 baş kuru soğan
1/ 3su bardağı zeytinyağı
2 adet domates

Yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve irice doğrayalım .Tencereye yağı koyalım, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım,iki domates rendesini ilave edip bir iki dakika daha kavuralım ve ıspanakları tencereye ilave edelim, üzerine   pirinci veya bulguruda koyduktan sonra(ben bu defa bulgurla yaptım) tuzunu serpiştirelim, (kendi saldığı suyla) kaynamaya başlayınca  kısık ateşte  pişirelim.Yemeğimiz hazırdır, yanında
yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: