Bu Blogda Ara

11 Eylül 2013 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

Malzeme:
250 gr tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
Un
1 paket kabartma tozu

İç harcı:
4 adet tatlı elma
1 su bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı toz şeker

Ön hazırlık:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyerek bir tencereye koyalım,üzerine şekeri ve tarçını ilave edip şekerler eriyip,elmalar diriliğini kaybedene kadar(tahmini üç-dört dakika) pişirelim.Daha sonra içine ceviz ve kuru üzüm ekleyip karıştıralım.Elmalı kurabiye hamurlarının içinde kullanılmak üzere hazır edelim.

Yapılış:
Büyükçe bir hamur yoğurma kasesinin içine yoğurt,eritilmiş yağ ve pudra şekerini koyup karıştıralım kabartma tozuyla birlikte  azar azar un ilave ederek yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim(unu miktar olarak  vermedim,yazdığım gibi azar azar koyarak kıvamını ayarlayınız) .Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp on cm çapında olacak şekilde açalım,
içine bir yemek kaşığı dolusu elmalı harçtan koyup poğaça gibi kapatalım ve birleştirdiğimiz tarafı üste gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayalım(resimde görüldüğü gibi).Hamuru ve harcı bu şekilde bitirelim. 170 derece ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirelim,soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri ekerek tüketelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: