Bu Blogda Ara

14 Eylül 2013 Cumartesi

Avukma (Çingen salatası)

Malzeme:
250 gram çökelek veya lor
2 adet domates
4 adet yeşil sivri biber
1 adet kapya biberi
1 baş kuru soğan
4-5adet siyah zeytin
3-4 adet ceviz
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
3-4 dal reyhan
3-4 dal nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Çökelek veya loru,kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi,ince kıyılmış biberler ve kuru soğanı
yine ince kıyılmış maydanoz,dereotu,reyhanı,naneyi,pul biberi,karabiberi ve tuzu (tuz ayarını kullanacağınız peynirlerin tuz oranına göre ayarlayın) büyükçe bir kasede karıştıralım,bir servis tabağına aktaralım,üzerine sızma zeytinyağı gezdirelim,siyah zeytin ve ceviziçi  parçalarıyla süsleyelim.Avukmamız hazırdır ister kahvaltıda,ister meze olarak,ister salata olarak tüketebiliriz.Afiyet olsun

Not: yağı alınmış ayranın ısıtılması sonucu ortaya çıkan  peynir çeşidine çökelek denir,peynir altı suyundan kestirilerek yapılanına ise lor denir.






Hiç yorum yok: