Malzeme:
1 paket makarna
1 paket makarna
2 yemek kaşığı krema
tuz
tuz
su
Sos Malzemesi:
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 su bardağı peynir (eriyebilen tür bir peynir
olabilir taze kaşar veya tulum gibi)
1+1/2 su
tuz
Sos Malzemesi:
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 su bardağı peynir (eriyebilen tür bir peynir
olabilir taze kaşar veya tulum gibi)
1+1/2 su
tuz
Yapılışı:
Makarna tenceresine bol su koyup kaynatalım yeteri kadar tuz ilave ederek makarnaları da ekleyip pişirelim,yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde süzüp iki yemek kaşığı krema ile karıştırıp sıcak tutalım.
Makarna tenceresine bol su koyup kaynatalım yeteri kadar tuz ilave ederek makarnaları da ekleyip pişirelim,yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde süzüp iki yemek kaşığı krema ile karıştırıp sıcak tutalım.
Sosun yapılışı:
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine kremayı
ve suyu ilave edip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine kremayı
ve suyu ilave edip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Kaynadıktan sonra biraz koyu bir kıvam alacaktır,bu aşamada rendelenmiş peyniri,nane ,fesleğen ve tuzu(tadına bakarak ayarlayalım) ilave edelim ve peynirler eriyinceye kadar kısık ateşte tekrar karıştırarak pişirelim.Servis tabağına makarnamızı koyup üzerine kremalı peynirli sosumuzu döküp sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:Ben ayrıca üzerine bir miktar rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirdim ve çok nefis oldu,kullananlara kesinlikle öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder