Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2013 Pazar

Fırında Çipura (Çupra)




Malzeme:
2 adet çupra  balığı (temizlenmiş)
2 adet iri kuru soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
Yapılışı:
Temizlenmiş,yıkanmış balıkları pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine diziyoruz,içine halka doğranmış soğanları , ayıklanmış diş sarımsakları ve tane karabiberleri  dolduruyoruz,balıkların üzerine birer parça tereyağını koyup hafifçe tuzlayarak önceden 250 derecede ısıtılmış ve balıkları fırına koyarken  200 dereceye düşürülmüş fırında yirmibeş-otuz dakika pişiriyoruz.Yanında istediğimiz salata çeşidiyle servis yapıyoruz.Afiyet olsun(ben karışık salata malzemesi kullandığım, reyhan yaprakları ve tulum peyniri rendesi  ile çeşnilendirdiğim bir salata yaptım yanına).
Not:balığın iç  harcını ve tereyağını eşit olarak ikiye bölüp iki balığa kullanıyoruz.
Yorum Gönder