Malzeme:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı granül veya yaş maya
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek aşığı susam ve ya çörekotu
Un
iç harcı:
200gr peynir
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Önce bir kasenin içinde bir çay bardağı ılıktan birazcık sıcak su ile maya ve şekeri karıştırıp mayalanmasını bekleyelim(yani köpürüp çoğalmasını)bu işlem olduktan sonra hamur yoğurma kasesine köpürmüş mayayı,süt , yağ ve tuzu koyup karıştıralım ve azar azar un ekleyerek kulak memesi tabir edilen yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.Hamurumuzu çok iyi bir şekilde yoğurduktan sonra üzerini örterek ılık bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.hamur mayalanırken iç harcın hazırlayalım bir kaseninin içine rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış maydanozu koyalım yumurtamızın beyazını da ekleyip karıştıralım.Bu arada fırınımızı 180 derece ısıtalım.Mayalanmış hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yassıltıp içine peynirli harçtan koyalım ve resimde görüldüğü şekilde yuvarlak poğaçalar yapıp pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine beş santimetre aralıklarla sıralayalım.Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu ile süsleyelim.Daha önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda poğaçalar pembeleşinceye kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder