Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Bademli Üzümlü Kek



 Malzeme:
1 su bardağı süt
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yağ
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu rendelenmiş olarak
4 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm(çekirdeksiz)
1çay bardağı file badem
Yapılışı:
Önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıntın.
Hamur yoğurma kasesine sütü, yumurtayı koyup   çırpın,şekeri ekleyin tamamen karışıncaya kadar çırpmaya devam edin,şeker tamamen karıştığında yağı ,limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırın daha sonra unla beraber kabartma tozunu ekleyip hepsini tam karışıncaya kadar çırpın ve en son üzümleri ekleyin ve kaşıkla karıştırın ,kek kalıbınızı yağlayın bademleri kalıbın dibine dizin ve kek karışımını kalıba dökün.
     ÖNEMLİ kısmı !}fırınınızın ısısını 170 dereceye düşürün ( kekinizi ilk yirmi dakikasında kapağını hiç açmadan)kekinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin, bir bıçak veya şişi kekin içine batırarak tamamen pişip pişmediğini kontrol edin pişmemişse şiş temiz çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin.Kekiniz piştiğinde fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin soğuyan keki servis tabağına,alın dilimleyerek servis yapın,arzu ederseniz kekin üzerine ara sıra benim yaptığım gibi pudra şekeri ekebilirsiniz.Afiyet olsun
Yorum Gönder