Malzeme:
1 kg Cibez (lahana filizi)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
5-6 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Cibezlerin önce diplerini ve kötü yapraklarını bıçakla ayıklayalım,ayıkladığımız cibezleri yıkayıp süzdürelim.
Tencereye 2 litre kadar su koyupr kaynatalım cibezleri ilave edelim ve cibezler yenecek yumuşaklığa geldiğinde tekrar süzgeçe dökerek süzelim ve bir servis tabağına yerleştirelim.Bir kasede zeytinyağı,limon,dövülmüş sarımsak ve tuzu karıştırıp cibezlerin üzerine gezdirelim.Ve meze olarak,salata olarak yemeklerin yanında servis edelim.Cibez çok nefis bir salata çeşididir,benim en çok sevdiklerimden.Afiyet olsun.
Not. Cibez;lahana hasat edildikten sonra toprakta kalan köklerden yeşeren filizlerdir,özellikle ege bölgesinde kullanılır.
Not. Cibez;lahana hasat edildikten sonra toprakta kalan köklerden yeşeren filizlerdir,özellikle ege bölgesinde kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder