Malzeme:
2 kg kereviz
2 adet havuç
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı file badem
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 baş kuru soğan
2 adet portakalın suyu
1adet limon
1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kerevizlerin kök kısımlarını soyup ikiye böldükten sonra içlerini kaşıkla oyalım ve su dolu bir kabın içinde bekletelim.Diğer tarafta bir tencerenin içinde bir su bardağı zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanları hafifçe kavuralım ,jülyen kesilmiş havuçları ,file bademi,kuş üzümünü de ilave edip beş dakika kadar kısık ateşte hepsini birlikte kavurup ,bu harca yıkanmış pirinci ve yeterince tuz ilave ettikten sonra ocağı kapatalım.Yayvan bir tencereye kerevizlerin içlerinden oyup çıkardığımız parçacıkları incecik doğrayarak tencerenin dibine yayalım,daha sonra oyulmuş tarafları üste gelecek şekilde kereviz çanaklarının hepsini yerleştirelim,içlerine pirinçli bademli havuçlu harçtan bir kaşık yardımıyla dolduralım.Harcın tamamını bu şekilde tüketelim.Tencereyi ocağa yerleştirip iki portakalın suyunu ve gerekirse yarım su bardağı ilavesiyle kaynadıktan sonra çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ocağı kapatıp bir limonun suyu ile iki kaşık zeytinyağını karıştırıp kerevizlerin üzerine gezdirelim ve servis tabağına alıp ılık olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not: En güzel zeytinyağlılardan ,kereviz yemeyenerin bile hayır diyemeyeceği bir çeşit.Deneyin lütfen yanılmayacaksınız.
2 kg kereviz
2 adet havuç
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı file badem
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 baş kuru soğan
2 adet portakalın suyu
1adet limon
1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kerevizlerin kök kısımlarını soyup ikiye böldükten sonra içlerini kaşıkla oyalım ve su dolu bir kabın içinde bekletelim.Diğer tarafta bir tencerenin içinde bir su bardağı zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanları hafifçe kavuralım ,jülyen kesilmiş havuçları ,file bademi,kuş üzümünü de ilave edip beş dakika kadar kısık ateşte hepsini birlikte kavurup ,bu harca yıkanmış pirinci ve yeterince tuz ilave ettikten sonra ocağı kapatalım.Yayvan bir tencereye kerevizlerin içlerinden oyup çıkardığımız parçacıkları incecik doğrayarak tencerenin dibine yayalım,daha sonra oyulmuş tarafları üste gelecek şekilde kereviz çanaklarının hepsini yerleştirelim,içlerine pirinçli bademli havuçlu harçtan bir kaşık yardımıyla dolduralım.Harcın tamamını bu şekilde tüketelim.Tencereyi ocağa yerleştirip iki portakalın suyunu ve gerekirse yarım su bardağı ilavesiyle kaynadıktan sonra çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ocağı kapatıp bir limonun suyu ile iki kaşık zeytinyağını karıştırıp kerevizlerin üzerine gezdirelim ve servis tabağına alıp ılık olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not: En güzel zeytinyağlılardan ,kereviz yemeyenerin bile hayır diyemeyeceği bir çeşit.Deneyin lütfen yanılmayacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder