Bu Blogda Ara

28 Ocak 2011 Cuma

Kabak Tatlısı


Malzeme:
2 kg bal kabağı
1 kg tozşeker
1/4 su bardağı su
1su bardağı ceviziçi
Kaymak(arzu ederseniz)

Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyup (çekirdeği varsa onları da ayıklayalım)arzu ettiğimiz boyutta dilimleyelim ve yıkayalım,yayvan ve büyükçe bir tencereye kabakları sıralayıp şekeri üzerine dökelim ,bir fincan suyuda ekleyip ocağa koyalım kaynamaya başladığında ocağı kısalım bir miktar su salacaktır,o su iyice azalıp koyulaşıncaya kadar,ara sıra tencereyi sallayarak(dibinin tutmasını önlemek için)pişirelim.İstediğimiz kıvamda piştiğinde,ocağı kapatıp tatlının soğumasını bekleyelim.Soğuk kabak tatlısını servis tabaına alıp iri dövülmüş ceviz ve kaymakla beraber ikram edelim.Afiyet olsun.

ESKİ MUTFAK : Yufkada Kadayıf Tatlısı
Yorum Gönder