2 kg patates
2 limon
1 su bardağı zeytin yağı
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Yapılışı:
Patatesleri tencere de haşlayın soğutup,kabuklarını soyun,bir servis tabağının içerisine istediğiniz şekilde doğrayın,bir kasenin içerisinde limon suyu ve zeytinyağını çırpın ayıklanmış yıkanmış maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın ve tüm malzemeyi (z.yağ limon sosu ,maydanoz ,t.soğan ,tuz ,karabiber ve kırmızı pul biberi )patatesle kaıştırın .Arzu ederseniz servis yapmadan önce iki adet yumutayı da haşlayıp dilimleyerek salatanızı süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder