Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Lokma Tatlısı

Malzeme: 
3 su bardağı un
2 su bardağı su
1tatlı kaşığı aktif kuru maya
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı  kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı ılık su(mayayı eritmek için)

şurup için:
2  su bardağı toz şeker
1+1/2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

kızartmak için:
sıvı yağ (bolca)

Yapılışı:
Önce tencereye  bir buçuk bardak suyu ve iki   bardak tozşekeri koyup kaynatın üç dört dakika kaynadıktan sonra iki üç damla limon suyu sıkın ve yine iki üç dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Bir su bardağının içine yarım su bardağı ılık su koyun içine bir tatlı kaşığı şekeri ve kuru mayayı ekleyip eritin,sıcak bir yerde ortalama on dakika mayalanmasını bekleyin,hamur yoğurma kabına  üç bardak unu  koyup ortasını havuz gibi açın ,ortasına köpürmüş mayayı,tuzu ,bir tatlı kaşığı tozşekeri ve iki  bardak suyu koyup elinizle çırparak pürtüksüz düzgün bir hamur elde edin (bu çırpma işlemi ortalama on dakikadır ve hamurun kıvamı kek hamurundan birazcık daha kıvamlı olacaktır,suyu ayarlayarak bu kıvamı  elde edebilirsiniz)hamurun üzerini kapatıp yirmi yirmi beş dakika mayalandırın.
Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyun ,ve yağı ocakta kızdırın,bir avucunuza hamuru doldurup ,diğer elinizle de yağa batırdığınız kaşıkla  minik minik lokmalar koparıp kızgın yağa atın ve pempeleşince bir delikli kepçe yardımıyla yağdan çıkarıp şurupa atın.Bu şekilde tüm malzemeyi tüketin,şuruplanmış lokma tatlılarını servis tabağına alıp,tarçın ekerek servis edin..Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: