Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Lokma Tatlısı

Malzeme: 
2 su bardağı un
1adet yumurta
1 su bardağı su
1tatlı kaşığı aktif maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı  kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı ılık su(mayayı eritmek için)

şurup için:
2+1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

kızartmak için:
sıvı yağ (bolca)

Yapılışı:
Önce tencereye iki bardak suyu ve iki buçuk bardak toz şekeri koyup kaynatın üç dört dakika kaynadıktan sonra iki üç damla limon suyu sıkın ve yine iki üç dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Bir su bardağının içine yarım su bardağı ılık su koyun içine şekeri ve kuru mayayı ekleyip eritin,sıcak bir yerde ortalama on dakika mayalanmasını bekleyin,hamur yoğurma kabına iki bardak unu  koyup ortasını havuz gibi açın ,ortasına köpürmüş mayayı,bir yumurtayı,tuzu ve bir bardak suyu koyup elinizle çırparak pürtüksüz düzgün bir hamur elde edin(bu çırpma işlemi ortalama on dakikadır)hamurun üzerine bir örtü örtüp yirmi yimi beş dakika mayalandırın.
Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyun ,ve yağı ocakta kızdırın,bir avucunuza hamuru doldurup diğer elinizin iki parmağıyla minik minik lokmalar koparıp kızgın yağa atın ve pempeleşince bir delikli kepçe yardımıyla yağdan çıkarıp şurupa atın.Bu şekilde tüm malzemeyi tüketin,şuruplanmış lokma tatlılarını servis tabağına alıp,tarçın ekerek servis edin..Afiyet olsun.
Yorum Gönder