Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Ayva Tatlısı

Malzeme:
1+1/2 kg  ayva
1 kg tozşeker
4 adet karanfil
250gr ceviziçi
kaymak  (arzuya göre)
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup içlerini ayıklayın ,yayvanca bir tencereye yerleştirin içine karanfilleri ,bir kaç  tane ayva çekirdeği koyun ve ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyip ocağa koyun kaynamaya başlasın ve  bir yarım saat kadar suyla haşlayın böylece ayvalarınız yumuşacık olacaktır ,bu süre kaynadıktan sonra şekeri ilave edin ve kısık ateşte  rengi karamelleşip ve suyu jöleleşinceye kadar  pişirin ocağı kapatıp biraz soğuyunca servis tabağına alın üzerini dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.arzu ederseniz kaymakta kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

Yorum Gönder