1+1/2 kg ayva
1 kg tozşeker
4 adet karanfil
250gr ceviziçi
kaymak (arzuya göre)
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup içlerini ayıklayın ,yayvanca bir tencereye yerleştirin içine karanfilleri ,bir kaç tane ayva çekirdeği koyun ve ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyip ocağa koyun kaynamaya başlasın ve bir yarım saat kadar suyla haşlayın böylece ayvalarınız yumuşacık olacaktır ,bu süre kaynadıktan sonra şekeri ilave edin ve kısık ateşte rengi karamelleşip ve suyu jöleleşinceye kadar pişirin ocağı kapatıp biraz soğuyunca servis tabağına alın üzerini dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.arzu ederseniz kaymakta kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder