Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Güllaç

Malzeme:
10 -12 yaprak güllaç
2 litre süt
750gr toz şeker
250gr ceviz (dövülmüş)
100gr antep fıstığı (kıyılmış)

Yapılışı.
Yayvan ve büyük bir tencereye sütü ve şekeri  koyun kaynatın,ocağınızı kapatmaya yakın kısın.Her bir güllaç yaprağını kaynayan süte batırın ,yumuşayıncaya kadar bekletin yumuşayınca genişçe bir tepsiye çıkarıp ikiye katlayın,düz kenarına cevizden bir miktar koyup kol böreği sarar gibi sarıp kendi etrafında yuvarlayın ve derince bir servis kabına sıralayın ,tamamı bitinceye kadar işleme devam edin.Bu işlem bittikten sonra ocaktaki sütü servis tabağındaki güllaç tatlılarının üzerine gezdirin.İki üç saat beklettikten  ve soğuduktan sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: