Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kadayıf Dolması



Kadayıf dolması
Malzeme:
500 gr tel kadayıf
250 gr ceviz içi
100cc süt
4 tane yumurta
Tereyağ(kızartmak için,ben tereyağ kullanıyorum ,arzu eden sıvı yağla kızartabilir)

Şerbeti için
5 su bardagı seker
4 su bardagı su
yarım limon

Hazırlanışı:

Şeker ve su tencereye konur kaynamaya başladıktan on dakika sonra limon suyu ilave edilir iki üç dakika daha kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakılır.
Kadayıftan yumurta büyüklüğün de bir tutam alınır(taze olması şart)güzelce yayılır içine iri dövülmüş ceviziçinden bolca bir miktar konur ve sarılır daha önceden çırpılmış süt ve yumurta karışımına bulanır kızgın yağa atılarak pespembe olana kadar kızartılır .Kızaran kadayıf dolmaları delikli bir kepçe ile yağdan alınır ve ılık şerbete atılır .Şerbetini çeken kadayıf dolmaları servir tabağına yerleştirilir arzuya göre antep fıstığı ile süslenip servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: