Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Çiğ Börek





Malzeme:
Hamuru:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
ve azar azar konmak kaydıyla su
İç harcı:
300 gr kıyma
1 baş kuru soğan
tuz ve karabiber (yeteri kadar)
1 çay bardağı su ( fakat ben su yerine 2 tane domates rendeliyorum daha lezzetli oluyor)




Yapılışı:
İç harcının hazırlanması:
Derince bir kaseye soğanı rendeleyin,kıymayı çiğden içine koyun,suyu ilave edin(veya benim gibi sulu iki domatesi rendeleyin),tuz ve karabiberi damak zevkinize göre ilave edin ve harcı iyice karıştırın.
Hamurun(dış malzemenin)hazırlanışı:
hamur yoğurma kasenizin içerisine unu koyun ortasını havuz gibi açın tuzu serpiştirin ve ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edinceye kadar  suyu azar azar ilave edin ve çok düzgün pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan cevizden çok az büyük parçalar koparın ve ortalama çapı yirmi santimetre büyüklüğüne ulaşana kadar okalava ile açın(hamurun oklavanıza yapışmaması için tezgahınızı ve hamurun üstünü hafifça unlayın),açtığınız daire şeklindeki mini yufkanızın yarısına hazırladığınız harçtan yeteri miktarda koyun boş tarafını harçlı tarafın üzerine kapatıp elinizle kenarını yapıştırın,hamurun ve harcın tamamını bu şekilde bitirin .
Pişirilmesi:
Derince bir tencereye bolca sıvı yağ koyun ve kızdırın hazıladığınız çiğ börekleri kızgın yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın,kızarmış çiğ börekleri kağıt havlu koyduğunuz servis tabağına alın.Çiğ börekleriniz hazırdır afiyet olsun.









Hiç yorum yok: