Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Evde Ekmek Yapımı-1-




1 +3/4 su bardağı (cup) su
4 su bardağı (cup) un
3/4 çorba kaşığı (tablespoon) granül veya yaş maya
2/3 çay kaşığı (teaspoon) tuz
1 çay kaşığı (teaspoon) toz şeker

Tüm malzemeyi yukarıdaki sıralamayı takip ederek ekmek pişiricisinin ekmek kabına koyunuz ve 1 nolu programa ayarlayınız üç saat sonra 1 kg lık ekmeğiniz hazır olacaktır.

Not= Arkadaşlar benim ekmek pişiricim yıllar önce ilk çıktığında bir iki alternatifinin dışında çok fazla seçeneğim olmadan aldığım simbo marka sıradan bir ekmek pişiricisi .Şimdi çok farklı ve işlevsel makinalar var, tarifi ben bendeki makinaya göre veriyorum. Ayrıca unun bir kaplık kısmını ceviz, ayçekirdeği ,çikolata gibi malzemelelede tamamlayabilirsiniz.Su yerine süt kullanabilirsiniz, kepekli veya çavdar, mısır unu gibi unlar da kullanabilirsiniz yalnız ancak beyaz undaki gibi fazla kabarmazlar.
Yorum Gönder