Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kolay Mantı



Malzeme:
5 adet hazır yufka
500 gr kıyma
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
tuz
1 çay bardağı süt
1 yumurta

1 kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Kıymayı çiğ olarak derince bir kaseye koyun,soğanı ve maydanozu üzerine incecik kıyın azıcık tuzla beraber iyice karıştırın.Yufkaları dörde bölün yuvarlak kenarlarına hazırladığınız kıyma harcından yeteri kadar koyup rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında kol böreği gibi döndürüp,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yufka ve  harç malzemesi bitene kadar işleme devam edin .Süt ie yumurtayı çırpıp tepsideki mantıların üzerine gezdirin(daha güzel kızarıyor) ve 200 derecede ısıttığınız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.Mantılar pişerken sarımsakları soyup dövün ve yoğurda katın.Mantılar piştikten sonra servis tabağınaalın üzerine yoğurt gezdirin ve en son kızdırılmış pulbiberli tereyağla tatlandırıp servis yapın.Afiyet olsun.
Yorum Gönder