Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Keş Peyniri(kurut)


Malzeme:
süzme yoğurt
tuz
Yapılışı:
Süzme yoğurt tuzlanarak, güneş gören bir yerde yumurta büyüklüğünde parçalar halinde kurutulur ve temiz mutfak torbaları içerisinde kışın kullanılmak üzere saklanır.
Kullanılışı:
keş peyniri veya bazı yörelerdeki adıyla kurut aynen( İtalyanların parmesan peyniri gibi) en çok makarnalarda kullanılır parmesandan daha fazla lezzetli ve aromalı dayanıklı bir peynir çeşididir.Kış aylarında doğu yörelerimizde suyla ezilerek yoğurt olarakta kullanılır özellikle mantı ve bulgurlu köftelerde sarımsakla çeşnilendirildiğinde çok lezzetli olur.
Afiyet olsun.
Posted by Picasa
Yorum Gönder