Malzeme:
300gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
3-4 diş sarımsak
yarım demet nane
yarım demet reyhan
tuz
2 adet patlıcan
2 adet kabak
7-8 adet dolmalık biber
4 adet domates
Yapılışı:
Önce kabak ve patlıcanları dolmalık boyutlarda bölüp oyalım,biberleri ayıklayalım domateslerin içini bütün çıkaralım yıkanmış olarak hazır olsun.Bir karıştırma kabına pirinci koyup ayıklayıp yıkayalım,kıymayı ilave edelim, soğanı yemeklik doğrayalım ,zeytinyağı salça ,karabiber ve tuz ekleyelim ,içine reyhan ve naneyi incecik kıyalım güzelce karıştıralım .Hazırladığımız sebzelerin içini sıkı olmamak kaydıyla dolduralım ,biberlerin açık kısmına domateslerden çıkardığımız içleri bölüp kapak yapalım.Ve hazır olan dolmalarımızı tencereye yerleştirelim,sarımsakları da ezerek tencereye ilave edelim , üzerine boyutlarını geçmeyecek miktarda su koyalım ve kaynama elde ettikten sonra ocağı kısarak pişirmeyi tamamlayalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder