Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Etli Kuru Fasulye


Malzeme:
500 gr kuşbaşı et
500 gr kuru fasulye
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 baş kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı ve  kuşbaşı eti koyun et suyunu salıp çekene kadar pişirin,bu miktar pişmiş ete, soğanları yemeklik doğrayıp kavurun,daha sonra domatesleri doğrayıp ilave edin bir iki çevirdikten sonra salçayıda katıp azıcık daha kavurun ve akşamdan ıslatıp süzdüğünüz fasulyeleri(ben İspir fasulyesini çok beğenirim genelde onu kullanmaya çalışırım) ekleyin tenceredeki tüm malzemenin üzerine malzemeyi iki parma geçecek kadar su koyun ve kaynadıktan sonra kısık ateşte et ve fasulyeler yenebilecek yumuşaklığa gelecek kadar pişirin en son tuzunu ilave edip ocağı kapatın.( malzememizi sertleştimesin diye,her zaman tuzu en son ilave ediyoruz.)Etli kuru fasulyemiz yemek için hazırdır.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: