Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Etli Ekmek










Malzeme:
Hamuru için:
1 kg un
tuz
su
Harcı:
300 gr kıyma( yağlı  ve ince çekilmiş)
2 baş  iri kuru soğan
1 su bardağı su
tuz
karabiber
Yapılışı:
Unu yoğurma kasesine koyalım,, üzerine damak tadımıza göre tuz ilave edip,ılık suyla ekmek hamuru  yumuşaklığında çok iyi yoğrulmuş bir hamur elde edelim.Hamurun üstünü örtüp yarım saat dinlendirelim.Hamurumuz dinlenirken kıymayı derince bir kaba koyup,yeterince tuz ,karabiber ve bir su bardağı suyu katıp iyice karıştıralım.Hamurumuzdan yumurta  büyüklüğünde bir parça koparıp yirmi beş santimetre çapında bir yufka açalım,yufkamızın yarısına kıymalı harçtan bolca sürüp ,diğer tarafını üstüne kapatalım ve teflon tavada(aslında sacda pişirmek esastır olanağı olanlar sacda pişirebilirler daha lezzetli olur) yağ koymadan her iki tarafını kızartalım ve sıcakken yine her iki tarafını tereyağla yağlayıp sıcak sıcak servis yapalım .Afiyet olsun.
 Not:Etli ekmeği yaparken resimlerini çektim ve tarife ilaveten yayınlıyorum kolay gelsin.
Yorum Gönder