Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Elmalı Pay

Malzeme:
hamuru:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yağ (ben tereyağla yapıyorum çok hoş kokulu oluyor,sıvı ve margarinle de yapılabilir
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
un (un azar azar katılmalı ölçüm yok)

iç malzemesi:
4 adet elma (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş)
1 su bardağı ceviziçi (kış aylarında haşlanmış kabukları soyulmuş kestane de kullanıyorum)
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Ön hazırlıkhazırlık:
Önce fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak ısıtıyoruz.
Elmayı tarçını ve şekeri tencereye koyarak , şeker eriyinceye kadar
pişiriyoruz,cevizi ve kuru üzümü ilave ediyoruz ve kullanılmak üzere kenarda bekletiyoruz.
Yapılışı:
Yağı(erimiş olarak) ,yoğurdu, pudra şekerini bir kasede karıştırıyoruz üzerine kabartma tozuyla beraber azar azar un koyarak yoğuruyoruz ve ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan bir miktar ayırıyoruz( göz kararı ayırıyoruz payın üstündeki çapraz süsleme için)geriye kalan büyük miktar hamuru fırın tepsimize yarım santim inceliğinde döşüyoruz.Önceden hazırladığımız elmalı harcı üzerine eşit şekilde yayıyoruz ve ayırdığımız hamurdan ince şeritler yaparak harcın üstünü süslüyoruz.Önceden ısttığımız fırın da altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Payımız soğuduğunda arzu edersek pudra şekeri ile süsleyebiliriz.Afiyet olsun
Yorum Gönder