eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
10 adet patlıcan
500 gr kıyma (köftelik)
4 adet domates
8- 10 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
1 yumurta
2 dilim ekmek içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyalım,saplı kısmından koparmamak kaydıyla uzun uzun
dilimleyelim, ve tuzlu suda bekletelim.Kıymaya soğanı rendeleyelim,2 diş sarımsak dövüp ekleyelim,kimyon, karabiberi,ince kıyılmiş maydaoz,bir yumurtayı,ıslatılıp sıkıldıktan sonra ufalanmış ekmek içlerini ve yeteri kadar tuz kattıktan sonra yumurta
büyüklüğünde koparıp on tane köfte yapalım, patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartalım,kızartıktan sonra kağıt havlu üzerine koyarak yağını kurutalım,ve köfteleri de kızartalım,fırın kabının alt kısmına üç tane domatesi rendeleyip
yayalım,domatesin içine kalan sarımsağı da doğrayalım , her bir
patlıcanın yapraklarını düzgünce aralayıp ortasına birer köfte koyarak
birbirini üzerine kapatalım, her birinin üstüne sivri biber ve bir
domatesin parçalarını kürdanla tutturalım,iki kaşık yağı koyup,domates rendelediğimiz fırın kabına sıralayalım ve üzerini hafifçe tuzlayalım(köftelere tuz koyduğumuzu unutmadan) .200 derece ısıttığımız fırında patlıcanların üzerindeki biber ve domates kızarıncaya kadar pişirelim. .Afiyet olsun.
Not-1-İslim kebabı köfte ile yapıldığı gibi kuşbaşı et ile de yapılır.
Not-2- Miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz ve bu yemek için yağı çok az kullanıyoruz , çünkü malzemeyi kızarttığımız için yeterince yağlı oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder