Ülkemizin her yöresinde değişik isimlerle (siron,ziron,silor,sırın,banduma,ıslama gibi)az farklılıklarla yapılan çok lezzetli bir Türk Mutfağı tarifi.Bazı çeşitlerinde sarımsaklı yoğurt,hindi,tavuk ,kıyma kullanılmaktadır.En çok Kastamonu yöresinde yapıldığı şekliyle ve"banduma" adıyla ünlenmiştir.
eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
3 adet yufka ekmeği
3 adet tavuk but
100 gr tereyağı
1 su bardağı ceviziçi
tuz
Yapılışı:
Tavuk butlarını bir litre su ve yeterince tuz ilavesiyle haşlıyoruz,haşlanmış butların etlerini iri parçalar halinde kemiğinden ayırıp servis tabağının ortasına yerleştiriyoruz,yufkaları rulo yapıp dörder parmak genişiliğinde kesiyoruz ,tencerede kalan sıcak tavuk suyuna batırıp servis tabağındaki tavukların etrafına sıralıyoruz,üzerine dövülmüş ceviziçini serpiştirip,kızgın tereyağını gezdiriyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Not-1-Yufka ekmeği marketlerde ve şarküterilerde köy yufkası olarak satılıyor,ancak kendiniz yapıp kullanabileceğiniz gibi hazır yufkayı kesip rulo olarak tepsiye sıralayıp hafif fırınladıktan sonra tavuk suyuyla ıslatarakta kullanabilirsiniz.
Not-2- Tavuk eti yerine hindi eti ile de yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder