eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
8 adet enginar
1 baş kuru soğan
300 gr taze iç bakla
1 su bardağı zeytinyağı
3-5 dal dereotu
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
sosu için: 1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyup soğanı hafifçe soteliyoruz ,iç baklaları ve şekeri ilave edip soğanla beraber kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz, daha sonra enginar çanaklarını baklaların arasına yerleştirip yarım su bardağı su ve yeteri kadar tuzla beraber enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Enginar çanaklarını servis tabağına yerleştiriyoruz ve tencerede kalan baklaları her bir çanağa eşit paylaştırıp üzerine iki kaşık zeytinyağı,limon suyunu çırparak yaptığımız sosu gezdiriyoruz,dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder