eskimutfak.blogspot.com
Malzeme :
8 adet enginar
2 baş kuru soğan
1/2su bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Enginarların
sap kısımlarını ayıralım,sert yapraklarını
ayıklayalım.Orta kısmında tüylenme varsa kaşıkla temizleyelim ,sap
kısmını çanak kısmından düzgün bir şekilde keselim ve enginarları iki
veya dört parçaya bölelim,enginar saplarını ayrıca soyup küçük parçalar
halinde keselim,ayıklanmış enginarları limon sıkılmış su dolu bir
kabın içine koyalım.İki baş kuru soğanı istediğimiz gibi doğrayıp yarım su bardağı yağda hafifçe soteleyelim,enginarları sudan
çıkarıp tencerenin içine ilave edelim,üzerine bir çay kaşığı toz şekeri serpiştirip,hafifçe karıştırıp kapağını
kapatarak kısık ateşte on dakika pişirelim sonra tuz (yeteri kadar) ve yarım su bardağı su ilave edelim.,tencerenin kapağını kapatıp enginarlar tamamen yumuşayıncaya
kadar pişirelim.Ocaktan aldığımız zeytinyağlı enginarın üzerine ,bir küçük kasede yarım
limon suyu,iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yaptığımız sosu gezdirelim,ılık olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:Bazı zamanlar malzemeye taze iç bakla ilave ediyorum,o şekilde de çok nefis oluyor.Önerebilirim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder