eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
2 adet patates (iri)
tuz
mantar
salam
sosis
taze kaşar peyniri
tereyağı
siyah zeytin
mısır
kornişon turşu
ton balığı konservesi
ketçap
mayonez
Çeşni olarak kullanacağınız malzemeleri sevdiğiniz malzemelerden,istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.Ben buzdolabından ilk elime geçenleri kullanarak yaptım.Bir de benim patateslerim yeterince büyük değildi,kumpir için büyük patates kullanmalıyız.
Yapılışı:Patatesleri iyice yıkadıktan sonra bir şişle bir kaç yerinden delerek mikrodalga fırın tabağına yerleşiriyoruz,fırın ayarını patates pişirme moduna getirip(benim fırınlarımda böyle bir seçenek var) 10 dakikaya ayarlıyoruz on dakika sonunda patatesleri kontrol ediyoruz ve muhtemelen çok iyi pişmiş bir şekilde (eğer pişmemişse iki-üç dakika daha pişirebilirsiniz) bir fırın eldiveni ile tutarak (çünkü çok sıcak oluyor) çıkarıyoruz,ortasını bıçakla dikkatlice yarıp bir kaşık yardımı ile bir kasenin içine boşaltıyoruz,patatesin kabuğunu çanak olarak kullanacağımız için bozmamaya dikkat ediyoruz,içine tereyağı,kaşar peyniri ve istediğimiz kadar tuz ilave edip iyice ve peynir-tereyağı eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Ve arzu ettiğimiz diğer çeşni malzemesini de tereyağ ve kaşar peynirli patatese ekleyip patates çanaklarının içine dolduruyoruz.Üzerine ketçap ve mayonez sıkıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder