Bu Blogda Ara

16 Nisan 2015 Perşembe

Semizotu (Kıymalı)

eskimutfak.blogspot.com

Malzeme:
500 gr  semizotu ( 2 demet)
2 adet domates
100 gr kıyma
1 baş kuru soğan
1/3 su bardağı pirinç
1/3 zeytinyağı
1 yemek kaşığı tat biber salçası
tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı koyuyoruz,soğanı ince yemeklik doğrayıp kavurmaya başlıyoruz ,hafif pembeleşince kıymayı ilave ediyoruz onu da üç-dört dakika daha kavurup domatesi ve salçayı ekliyoruz salça çözülünceye kadar karıştırarak kavuruyoruz. ,Daha sonra ayıklanıp yıkanmış ve doğranmış semizotu,pirinç ve yeterince tuz  ilave edip kaynamasını bekliyoruz,kaynamaya başladığında ocağı çok kısarak,semizotunun kendi suyuyla(su salıyor çünkü) pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Yemeğimiz piştiğinde  sıcak olarak yanında yoğurtla beraber servis ediyoruz,afiyet olsun.



Not-1- Biz zeytinyağı üretiminin en çok yapıldığı Ege'de yaşadığımız için,pilav-makarna ve bazı çorbaların dışınca soğuk-sıcak tüm yemeklerde zeytinyağı kullanıyoruz,sizler mutfak alışkanlığınızda ne tür yağ varsa onu kullanabilirsiniz.
Not-2-Bir de semizotunun yemeğini yaparken sebzeyi dalıyla kullanıyorum,yoğurtlu salatasını yaptığım zaman yaprak yaprak kullanıyorum.


Hiç yorum yok: