eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1 kg ayva
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
Ayvaları yıkadıktan sonra soyup istediğimiz boyut ve şekilde kesiyoruz ,tencereye ayvaları ve suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,yumuşamış olan ayvaların üzerine şekeri ekleyip
koyu bir kıvam(reçel kıvamı) oluncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz,istediğimiz kıvama geldiği zaman limon suyunu ilave edip iki üç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve birazcık soğuduktan sonra kavanozlara doldurup kapaklarını sıkca kapatıyoruz ve kahvaltılarda kullanmak üzere kilerdeki yerine koyuyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder