Bu Blogda Ara

28 Nisan 2015 Salı

Kuzu Etli Pilav

eskimutfak.blogspot.com






Malzeme:
500 gr kuzu eti
3 su bardağı pirinç
150 gr tereyağı
3 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Tencereye iri parçalar halinde kesilmiş kuzu etini koyuyoruz ve ocakta kendi yağıyla hafif pembeleşene kadar  kavurup iki su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte suyu  tükenene kadar pişiriyoruz, bu sürede etler çok yumuşak pişmiş oluyor.Pirinci kaynar su ve tuzla ıslatıyoruz (ben bu süreyi ortalama bir saat tutuyorum).Tencereyi ocağa koyup tereyağını eritiyoruz(  bu aşamada yarım su bardağı şehriye ilave edip kavurdum,siz arzu ederseniz sade yapabilirsiniz)üç su bardağı kaynar su ve yeterince tuz  ilave ediyoruz (şehriyeli yapacaksak su bardağının üçte biri kadar su fazladan  ekliyoruz),pirinçleri de katıp önce karıştırıyoruz ve hemen orta kısmını açıp pişmiş  kuzu etini yerleştiriyoruz ve kaynamaya paşladığında kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pilavımızı on- on beş dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: