eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
500 gr kadayıf
250 gr künefe peyniri (veya dil peyniri)
150 gr tereyağ
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Önce toz şekeri su ile kaynatalım,kaynadıktan iki üç dakika sonra limon suyunu ilave edip kadayıfta kullanmak üzere ocaktan alıp bekletelim.
Kadayıfı derin bir tepsiye koyalım ve eritilmiş tereyağını üzerine dökelim kadayıfı seyreltip küçük boyutlara gelince kadar ovalım,tepsiye kadayıfın yarısını boşaltıp bastırarak sıkıştırılmış bir şekilde yayalım,araya peyniri eşit paylaştıralım ve kalan kadayıfı aynen bastırarak üzerine yayalım.180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Kızardıktan sonra fırından çıkarıp şerbeti üzerine dökelim üzerini fıstıkla süsleyip ve sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not-1-Künefe peyniri; Hatay yöresinde birinci amacı künefe tatlısında kulanılmak üzere yapılan beyaz renkli,piştiği zaman uzayan bir peynir çeşididir.Her yerde bulunamayabiliyor,ben böyle zamanlarda dil peyniri kullanıyorum ve neredeyse künefe peynirine birebir benzeyen bir peynir ve oldukça iyi sonuç veriyor.
Not-2-Künefeyi büyük tepside pişirebileceğiniz gibi küçük özel pişirme sahanlarında da pişirebilirsiniz.
ESKİ MUTFAK : Basma Kadayıf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder