3 su bardağı iri bulgur
100 gr tereyağı
1 baş kuru soğan
2 adet domates
4 det yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
6 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu tercih edilir)
Yapılışı:
Tencereye tereyağını koyuyoruz,kıyılmış kuru soğanı ilave edip kavuruyoruz,soğan kavrulunca salçayı ilave ediyoruz ve salça çözülene kadar da beraber kavurup küçük doğranmış domates ve biberleri ekliyoruz domates ve biberleri çok az erimeyecek kadar kavurup altı bardak su ile beraber yeterince tuzu da koyuyoruz ve kaynamaya başladığında bulguru ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip ocağı kapatıyoruz.On-on beş dakika dilendirdikten sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
ESKİ MUTFAK : Şehriyeli Bulgur Pilavı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder