Malzeme:
1kg dana işkembesi
100 gr tereyağ
1/2 su bardağı sirke
8-10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon suyu
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı:
Temizlenmiş işkembeyi üzerini aşacak kadar suyla bir tencereye koyup bir iki taşım kaynattıktan sonra suyunu süzelim ve düdüklü tencereye koyalım ve bu defa üzerini aşmayacak kadar suyla beraber kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım, tahmini elli dakika bir saat kısık ateşte pişirdikten ve düdüklü tencerenin basıncı düştükten sonra açalım , yumuşacık pişmiş işkembeyi istediğimiz boyutta çorbalık doğrayalım ve diğer tarafta bir tencereye alalım üzerine işkembenin suyundan bir buçuk litre kadar ,yeterince tuzla beraber ekleyip(eğer işkembenin suyu yeterli olmazsa su ilave edilir)kaynamaya bırakalım ,bir kasenin içine yoğurt,yumurta,limon suyu ve unu koyup çırpalım,kaynamakta olan işkembenin suyundan bir kepçe alıp terbiye harcını sulandırarak işkembenin içine yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyelim,bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Sarımsakları soyup döverek sirkenin içine katalım,tereyağı tavada kızdıralım ve içine pul biber atarak kullanmak için hazır edelim ve işkembe çorbamızı kaselere boşaltalım üzerine pulbiberli tereyağ gezdirelim ,sofrada sarımsaklı sirke ilave ederek servis yapalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder